mandag 29. april 2013

Beskjæring av ripsbusker

Det har begynt å bli vår i lufta. Til og med i Hammerfest. Hagen er nesten fri for snø. Vi begynte så smått i fjor med å ruske opp i denna håpløse hagen vår, og får fortsette med det prosjektet i år.

Så i dag har man holdt på med vårsysselen beskjæring av busker. Ripsbusker. 4 ripsbusker er vi så heldige å ha i hagen vår. Det kommer masse bær på dem om høsten. Men disse buskene er gamle, og jeg tror det er fryktelig mange år siden de har fått noe pleie.


På nettsiden mesterhagen.no står det følgende: "Man bør beskjære buskene hvert år, dette gjøres om våren før blomstene kommer. På rips bør ikke grenene få bli mer enn 3 - 4 år før de skjæres bort. Mest mulig av beskjæringen bør foretas nede ved bakken. Man fjerner alle grener som ligger flatt utover bakken og de eldste grenene inne i busken. God tynning av buskene fører til at busken blir mer luftig, og dermed ikke så lett utsatt for sykdommer."
På ripsbuskene her i Akkarfjordveien 29 er nok alle grenene mye mer en 3 - 4 år. De ligger langs bakken. Og de er vanvittig store og stygge.


Så da var det bare en ting å gjøre. Sage dem helt ned, og satse på at de kommer nye grener.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar